Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Путін назвав режисера Сенцова журналістом

Путін назвав режисера Сенцова журналістом

25.05.2018, 04:15
Російський президент Володимир Путін переплутав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова і заарештованого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, а також заявив про обмеження діяльності журналістів в Україні, повідомляє УНІАН.
"Ви зараз про Сенцова запитали. Ви знаєте, що пан Сенцов був затриманий за підготовку до терористичних актів, а не за свою журналістську діяльність", - сказав Путін на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макрона в четвер, 24 травня.
При цьому президент РФ здивувався, чому французька преса не задається питанням про обмеження діяльності журналістів в Україні.
"Тільки що кілька днів тому був затриманий ваш колега, російський журналіст, йому висувають звинувачення в державній зраді за його публічну позицію і його роботу як журналіста. Чомусь його доля вас не цікавить. Погодьтеся - це дивно. Давайте уважно ставиться до всіх процесів, що відбуваються в Європі, на сході, на заході, на будь-яких континентах", - сказав Путін.
У свою чергу, Макрон зауважив, що під час переговорів обговорювалася доля Сенцова і російського режисера Кирила Серебренникова.
Україна в ООН вимагає від РФ негайно звільнити Сущенка
Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, можливий його обмін на арештованого головного редактора РІА Новости Украины Кирила Вишинського.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
536