Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Ноу кріміналіті. Чим відомий новий кабмін Росії

Ноу кріміналіті. Чим відомий новий кабмін Росії

18.05.2018, 19:05
  Росія отримала сьогодні новий уряд. На посту прем'єр-міністра залишився Дмитро Медведєв, він був затверджений 8 травня. Хоча в ЗМІ писали, що це крісло займе хтось інший.   У Сочі 18 травня Медведєв представив російському президенту Володимирові Путіну список кандидатів, який той затвердив. Зміни порівняно з попереднім складом кабінету виявилися мінімальними.   Експерти називають це свідченням того, що уряд, як і раніше, відіграватиме роль виконавця рішень Путіна і не зможе почати самостійно проводити реформи. Корреспондент.net зібрав подробиці.   Більше міністрів   Кількість міністерств у Росії змінилася, їх тепер 22, а не 21. Серед міністрів тільки дев'ять новачків. Міністерство освіти і науки розділили на два відомства: Міністерство освіти і Міністерство науки і вищої освіти.   Очікується, що перше буде займатися питаннями загальної і середньо-професійної освіти, курируватиме школи і середні спеціальні навчальні заклади, а друге візьме на себе роботу вишів, наукових установ, а також розвиватиме науку в цілому.   З інших помітних змін - поява Міністерства цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій. Це нова назва Мінкомзв'язку. За словами Медведєва, нове відомство займеться реалізацією цифрового порядку денного.   Старі обличчя, нові посади   У російський уряд не потрапив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов, який прославився за межами Росії собаками породи коргі, які літали на приватному літаку.


Також він сміявся над росіянами, які купують 20-метрові квартири.


Ця фраза Шувалова, звісно, стала мемом. Чим займеться колишній заступник Медведєва - невідомо.   Дивіться фото: Ноу кріміналіті. Чим відомий новий кабмін Росії
  Уряд також покинув віце-прем'єр Аркадій Дворкович. Йому запропонували очолити інноваційний центр Сколково.   Відомий своїми різкими висловлюваннями на адресу України віце-прем'єр, який курирує питання оборонної промисловості, Дмитро Рогозін також вийшов з кабміну, але очолив Роскосмос. Його місце зайняв заступник міністра оборони Юрій Борисов.   Першим віце-прем'єром - міністром фінансів Росії став Антон Сілуанов. Раніше він розповідав, що працюючим пенсіонерам не потрібно підвищувати пенсію, тому що це їхній вибір, а відсутність індексації не погіршить їхнього становища. Він також працював над регулюванням криптовалют.   Главою МНС став Євген Зіничев - колишній охоронець Путіна. Перш ніж стати міністром він усього два місяці пропрацював губернатором Калінінградської області. Запам'ятався він найкоротшим інтерв'ю журналістам - 49 секунд.   Міністерство сільського господарства очолив син глави Радбезу РФ і колишнього глави ФСБ Миколи Патрушева, Дмитро.   Віце-прем'єром із соціальної політики стала Тетяна Голікова, яка очолювала до цього Рахункову палату. Йдучи зі своєї посади, Голікова розплакалася.   Голікова розплакалася   Віталій Мутко замість спорту займеться будівництвом. Жартували, що саме з цієї причини Путін достроково відкрив Кримський міст.  

работа Министерства строительства при Мутко pic.twitter.com/v7WQSrcaxG
— Никотинка с Бровями (@Yoghikitt) 7 мая 2018 г.   Зазначимо, коли Медведєв озвучив нову посаду Мутка, представники фракції "Единой России", які сиділи з ним у залі, розсміялися, а сам він заусміхався.   Дивіться фото: Ноу кріміналіті. Чим відомий новий кабмін Росії
  Мутко виявився в числі функціонерів, до яких Міжнародний олімпійський комітет на початку грудня застосував жорсткі - у вигляді довічної заборони на участь у будь-якій формі в усіх майбутніх Олімпійських іграх - санкції через допінговий скандал.   У 2015 році Мутко виступав перед журналістами на тлі корупційного скандалу. Його фраза "ноу кріміналіті" стала крилатою.


Ольга Голодець, яка займалася охороною здоров'я, переключиться на культуру і спорт.   Віце-прем'єр з питань промисловості тепер Дмитро Козак. В останні роки займався питаннями анексованих Криму і Севастополя.   Міністерство закордонних справ з 2004 року очолює Сергій Лавров.   Міністр культури - Володимир Мединський, який регулярно потрапляє в скандали. У його наукових роботах знаходять плагіат і невідповідність історичним фактам.   Сергій Шойгу зберігає пост міністра оборони з 2012 року.   Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
473