Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → ФСБ заарештувала затримане українське судно

ФСБ заарештувала затримане українське судно

16.05.2018, 13:56
Затримане в Чорному морі українське риболовецьке судно ЯМК-0041 порушило заборону на вилов камбали на шельфі. У зв'язку з цим порушено кримінальну справу, а на судно накладено арешт, повідомляє ФСБ РФ в середу, 16 травня.

У спецслужбі заявляють, що українських моряків затримали нібито у виключній економічній зоні Росії. Вони поставили сіті для вилову камбали-калкан.

"Видобуток цієї риби з середини квітня до середини червня в акваторії Чорного моря заборонено повсюдно на всій території континентального шельфу", - зазначили в ФСБ.
В українців вилучили і випустили в море 161 камбалу, чотири трав'яних краби і три чорноморські акули катран. При цьому в мережах загинули 46 морських свиней, 17 камбал і два катрани.

"Стосовно капітана судна, громадянина України Новицького В.В., порушено кримінальну справу про браконьєрство. На судно накладено арешт", - додали в ФСБ.
Нагадаємо, 4 травня російський сторожовий корабель Аметист затримав у Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали. Стверджувалося, що п'ятьох українців затримали "у винятковій економічній зоні Росії" неподалік від кримського мису Тарханкут.   Пізніше в Держприкордонслужбі України звинуватили в інциденті капітана ЯМК-0041. У відомстві стверджують, що у судна був дозвіл на ловлю риби в межах 12 морських миль. Права виходу за цю межу у команди не було.   Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
439