Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Путін: Не дозволю забути, хто врятував світ

Путін: Не дозволю забути, хто врятував світ

09.05.2018, 12:25
Президент Російської Федерації Володимир Путін під час виступу на параді Перемоги в Москві 9 травня заявив, що сьогодні намагаються переписати історію переписати історію і забути про те, хто врятував світ від рабства і винищення, повідомляє Інтерфакс.
"Сьогодні подвиг народу, який врятував Європу і світ від рабства, від винищення, від жахів Голокосту, намагаються перекреслити, спотворити події війни, піддати забуттю справжніх героїв, підробити, переписати, перекрутити саму історію. Ми не дозволимо зробити цього ніколи", - сказав він .   За словами Путіна, нащадки завжди будуть пишатися подвигом радянського народу, який не здригнувся, який не прогнувся перед жорстоким ворогом, коли деякі держави віддали перевагу ганьбі капітуляції, лицемірного догідництва чи прямого співробітництва з нацистами.   "Усі країни й усі народи розуміли тоді, що саме Радянський Союз визначив вирішення Другої світової війни, що цей великий жертовний подвиг здійснила наш солдат і наш народ", - додав президент Росії.   У своєму виступі російський лідер також заявив, що в сучасному світі проступають старі риси двох минулих світових воєн: егоїзм і нетерпимість, агресивний націоналізм і претензії на винятковість.   "Усім країнам, усьому людству важливо усвідомити, що світ дуже крихкий, і його стабільність зміцнює наше спільне прагнення чути, довіряти і поважати одне одного", - сказав Путін.   За його словами, Росія готова до рівноправного і конструктивного партнерства з питань глобальної безпеки з усіма країнами світу для досягнення спокою і прогресу на планеті.   Зазначимо, Путін прибув на Красну площу разом з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і президентом Сербії Александаром Вучичем.


Нагадаємо, напередодні в Конгресі США заявили про наміри посилити санкції та інші обмеження проти Росії, щоб змусити її припинити агресію проти суверенних держав.   Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
436