Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Прихильники Навального повідомили про затримання майже 50 активістів

Прихильники Навального повідомили про затримання майже 50 активістів

09.07.2017, 23:05
У Москві затримані 48 волонтерів з газетами та іншими агітаційними матеріалами за висунення опозиціонера Олексія Навального в президенти. Про це повідомив Російській службі Бі-бі-сі глава московського штабу політика Микола Ляскін. Серед затриманих - щонайменше четверо неповнолітніх.
"Було буквально п'ять-сім затримань, потім довгий час нічого не було. А потім хтось, мабуть, дав наказ, що це ви сьогодні не затримуєте. І ось тут почалися такі масові затримання, вони як з ланцюга зірвалися", - розповів Ляскін.

Днем раніше під час агітаційної кампанії прихильників Навального було затримано близько 70 осіб.

За даними поліції, вони були затримані "за скоєння правопорушень, пов'язаних з порушенням порядку проведення публічних заходів".

Цими вихідними, 8 та 9 липня, прихильники Навального вирішили провести "великий суботник": в 55 містах, де відкриті і працюють передвиборні штаби Навального, активісти зібралися ставити на вулицях агітаційні куби, роздавати газети і агітувати перехожих.

Після того як акція була заявлена, до кількох регіональних штабів прийшли співробітники правоохоронних органів: вони обшукували штаби і вилучали листівки, пояснюючи це тим, що агітація до оголошення виборів незаконна.

Нагадаємо, 7 липня Навальний вийшов на свободу із спецприймальника після 25 діб адміністративного арешту.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
551