Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росія запустила ракету Протон після річної перерви

Росія запустила ракету Протон після річної перерви

08.06.2017, 10:39
Російська ракета-носій Протон-М з американським супутником зв'язку Еchostar-21 стартувала з космодрому Байконур. Цей запуск став першим після річної перерви, повідомляє РИА Новости з посиланням на представника корпорації Роскосмос.

"Запуск відбувся в розрахунковий час без зауважень. Відділення розгінного блоку "Бриз-М" із супутником Еchostar-21 заплановано на 6.55 мск, відділення космічного апарату від "розгінника" очікується о 15.58 мск", - сказав співрозмовник.

Пізніше стало відомо, що розгінний блок успішно відокремився від ракети в розрахунковий час.

Як повідомляв Кореспондент.net, запуски ракет Протон були призупинені в 2016 році, коли при виведенні на орбіту супутника Intelsat-31 несподівано виникли відхилення в роботі другого щабля: її двигун вимкнувся передчасно. Завдяки оперативній зміні програми роботи третього щабля і розгінного блоку Бриз-М космічний апарат все-таки вдалося вивести на орбіту.

Пізніше стало відомо, що з ракетних двигунів вкрали дорогоцінні метали. За даними ЗМІ, йдеться про десятки двигунів для ракети-носія Протон-М. Технологічні проблеми з двигунами виникли в ході вогневих випробувань.

Пізніше з'ясувалося, що майже всі двигуни другого і третього щаблів виявилися бракованими. Через це запуски ракет Протон довелося перенести.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
257