Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Слідком РФ отримав небесного покровителя від Кирила

Слідком РФ отримав небесного покровителя від Кирила

16.08.2016, 23:15
Глава РПЦ Кирило визначив біблійного персонажа архангела Михаїла в покровителі російського Слідчого комітету, йдеться в прес-релізі відомства.

"З ініціативи Голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна в інтересах зміцнення духовно-моральних основ кадрового складу СК Росії Святіший Патріарх Московський і Всієї Русі Кирило благословив визначити духовним (небесним) покровителем відомства Святого Архистратига Божого Михаїла", - йдеться в повідомленні.
Вибір покровителем саме цього персонажа у відомстві пояснюють тим, що в християнській традиції він сприймається як "головний вождь у війні проти диявола і темних сил".

"У православній іконографії архангел Михаїл зображується таким, що пронизує списом диявола (змія, дракона, сатану), що зневажають ногого багатого старого (як символ боротьби з хабарництвом та іншими корупційними правопорушеннями)", - говориться в повідомленні.

Крім того, архангел Михаїл фігурує також в Корані і Старому завіті, що "дозволить забезпечити шанування духовного покровителя зокрема і в слідчих органах Слідчого комітету на території Північно-Кавказького федерального округу".

Зазначимо, архангел Михаїл також є покровителем Києва.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що російська православна церква займеться виноробством.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
296