Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Путін визнав достовірність панамських документів

Путін визнав достовірність панамських документів

14.04.2016, 15:11
Президент Росії Володимир Путін назвав достовірними дані "панамського архіву". Про це він розповів під час своєї 14-ї прямої лінії.

У Путіна запитали, чому він не реагує "на наклеп з боку ЗМІ" і запропонували "засудити" журналістів, які поширюють інформацію про офшори його друга Сергія Родулгіна.

"По-перше, як це не дивно здасться, інформація достовірна. Таке враження, що її готували навіть не журналісти, а, швидше за все, юристи, і за стилем викладу, і за фактом. І вони конкретно нікого ні в чому не звинувачують, в цьому й річ", - сказав Путін.

Відповідаючи на питання про Ролдугіна, якому в панамських документах приписали офшор, через який пройшли два мільярди доларів, Путін сказав, що музикант всі гроші витратив на інструменти і залишився в боргах.

"У нас в Росії можна уявити собі хабар хортами, але скрипками та віолончелями - такого я не пам'ятаю", - зауважив президент.

Раніше в Кремлі заявили, що нічого нового про Путіна з документів не дізналися. У Москві також побачили у витоку "панамських документів" змову проти російського президента.

Пізніше представник російського олігарха Аркадія Ротенберга підтвердив, що той кредитував офшор "друга Путіна", віолончеліста Сергія Ролдугіна.

Один з організаторів розслідування "панамських паперів" співзасновник OCCRP Дрю Салліван, в свою чергу заявив, що інформації про угоди Путіна серед даних панамського агента з реєстрації офшорів Mossack Fonseca немає.

Пізніше в Литві повідомили, що Ролдугін вів бізнес з офшорними компаніями, використовуючи рахунки в литовських банках.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
818