Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Лавров: ЄС заохочує невиконання Києвом Мінська-2

Лавров: ЄС заохочує невиконання Києвом Мінська-2

14.04.2016, 11:52
Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що Євросоюз заохочує нібито невиконання Україною мінських угод, передає Интерфакс.

"На тлі українських подій ЄС призупинив роботу діалогових механізмів з російською стороною, ввів обмеження щодо російських фізичних і юридичних осіб, зіштовхує Росію до виконання мінських угод. Хоча в угодах Росія не є стороною конфлікту, основні зобов'язання покладені на Київ", - сказав міністр.

На думку Лаврова, Київ не виконує свої зобов'язання щодо мінських угод, а ЄС - заохочує українську владу, "займаючи суперечливу позицію".

"Займаючи таку суперечливу позицію, ЄС лише заохочує київську владу безкарно саботувати реалізацію Мінська-2", - заявив глава російської дипломатії.

Лавров наголосив, що нерозв'язних проблем у відносинах з ЄС немає "за наявності доброї волі всіх сторін".

Крім того, російський міністр зауважив, що в Москві сподіваються на відновлення відносин з Вашингтоном до колишнього рівня. Він також зазначив, що Росія не прагне до протистояння зі США, НАТО і ЄС.

Раніше в Євросоюзі заявили, що рано говорити про нормалізацію відносин з Росією. На це в МЗС РФ відповіли, що нормалізація відносин з ЄС неможлива.

Нагадаємо, 14 березня міністри закордонних справ європейських країн погодили п'ять принципів у відносинах з Росією.

Раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро заявив, що ЄС може скасувати санкції проти Росії в доступному для огляду майбутньому, за умови просування в реалізації мінських угод.

Держдеп розповів про підтримку Росією сепаратистів

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
776