Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Мозковий чіп повернув рухливість пальців після паралічу

Мозковий чіп повернув рухливість пальців після паралічу

14.04.2016, 17:01
Мозковий імплантат зміг повернути рухливість пальців руки американцеві Іену Буркхарта, який живе з паралічем, повідомляє видання Wired.
24-річний чоловік був паралізований протягом 6 років після перелому шиї. Тепер його рука може здійснювати нескладні дії, в тому числі такі як гра в комп'ютерну гру з контролером-гітарою.
Система, розроблена вченими Університету штату Огайо, складається з мініатюрного чіпа, вбудованого в мозок пацієнта, комп'ютера, а також рукава з 130 електродів.
Буркхарта просили представляти рухи руки, зчитуючи мозкові імпульси. Потім ця інформація була оброблена таким чином, щоб відправляти необхідні імпульси м'язам.
Вчені розгадали загадку "хвороби Стівена Хокінга"
"Вперше людина з квадріплегією (параліч чотирьох кінцівок - ред.) відновила вольовий функціональний рух за рахунок використання інтракортикальних записаних сигналів, пов'язаних з нервово-м'язової стимуляцією в режимі реального часу", - пишуть дослідники в своїй публікації в журналі Nature.
На даний момент технологія доступна тільки в лабораторії, де Буркхарт тренується тричі на тиждень. Також наголошується, що повернути вдалося лише рухливість, а не чутливість кінцівки.
Раніше також повідомлялося, що медики вперше повернули рухливість ніг без операції паралізованим людям.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
789