Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Франція заарештувала $1 млрд Росії у справі ЮКОСу

Франція заарештувала $1 млрд Росії у справі ЮКОСу

11.04.2016, 11:51
У Франції заарештували один мільярд доларів російських держактивів у рамках виконання рішення Гаазького арбітражу у справі ЮКОСу. Про це пише American Lawyer, посилаючись на компанію Shearman & Sterling's, що представляє інтереси колишніх акціонерів холдингу.
Видання уточнило, що 400 мільйонів доларів з цих коштів супутниковий оператор Eutelsat повинен виплатити "Космічному зв'язку", ще 300 мільйонів доларів - борг Arianespace Роскосмосу.

Представник GML, що володіє компаніями Hulley Enterprises і Yukos Universal, які виграли у Росії в Гаазькому арбітражному суді, підтвердив цю інформацію РБК.

Зазначається, що арешти оскаржені у французьких судах першої інстанції, рішення очікуються.

З кінця березня слідком Росії заявляє про незаконність купівлі нафтового холдингу ЮКОС Михайлом Ходорковським в 1995 році. За даними СК, акції компанії були куплені підприємцем "на чужі гроші, тобто, фактично, викрадені".

У Москві також впевнені, що колишні акціонери ЮКОСу не мали права звертатися до Гаазького арбітражного суду, який зобов'язав Росію виплатити 50 мільярдів доларів.

У червні у Франції, Бельгії та Австрії було заарештовано російське майно на виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСу. Дане рішення наказує Росії сумарно виплатити 50 мільярдів доларів низці компаній - колишніх акціонерів ЮКОСу.

Росія не визнає рішення Третейського суду в Гаазі, який в червні присудив колишнім акціонерам ЮКОСу 50 мільярдів доларів як компенсацію за експропріацію власності.

Представники російської влади, зокрема, голова Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв і помічник президента РФ Андрій Бєлоусов, заявили, що Росія буде оскаржувати ці рішення. У відповідь на дії Брюсселя також Москва пригрозила арештом майна у відповідь. Через кілька днів частина рахунків посольств Росії в Бельгії була розблокована. У Франції також розблокували рахунки Росії у справі ЮКОСу.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
787