Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У Москві дві дівчини отримали термін через продаж мила в інтересах ІДІЛ

У Москві дві дівчини отримали термін через продаж мила в інтересах ІДІЛ

29.12.2015, 13:53
Московський окружний військовий суд засудив до позбавлення волі двох дівчат, обвинувачених у перерахуванні на рахунки терористичної організації "Ісламська держава" грошей, виручених від продажу дитячих речей і саморобного мила. Про це повідомив представник суду, передають РІА Новости.
"Суд визнав обвинувачених винними у сприянні терористичній діяльності. Згідно з вироком Олена Аршаханова відбуватиме покарання у вигляді 5 років і 3 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму, а Саїда Халікова - 5 років і 6 місяців", - повідомили в суді.
За версією слідства, на одному із сайтів був організований збір коштів, які призначалися для фінансування бойовиків "Ісламської держави".
Під час слідства Халікова заперечувала свою провину і стверджувала, що вона перерахувала гроші, виручені від продажу саморобного мила, на благодійні цілі (для нужденної ісламської молоді). Проте, як зазначила представник суду, обидві обвинувачені розкаялися в скоєному і просили розглянути їхню справу в окремому порядку - без вивчення доказів.
Нагадаємо про те, що 30 вересня російський президент Володимир Путін заявив, що "Ісламська держава" вже давно оголосила Росію своїм ворогом. Того дня Росія розпочала завдавати авіаударів по Сирії, позначивши своїми цілями позиції бойовиків ІДІЛ.
Тринадцятого жовтня ІДІЛ оголосила Росії джихад, посилаючись на заяву РПЦ про "священну боротьбу" проти тероризму. Представник терористичної організації в 40-хвилинній аудіозаяві зажадав від мусульман почати джихад проти представників двох союзних держав - Росії і США.
Дванадцятого листопада ІДІЛ оприлюднила відеозапис з обіцянкою "дуже швидких" атак на Росію. Запис з погрозами російською мовою був поширений на ресурсі Аль-Хаят, що публікує послання ісламістів.
Також зазначимо, що ІДІЛ взяла відповідальність за падіння російського лайнера А321 авіакомпанії "Когалимавіа" на Синаї.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
287