Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → У Росії допускають нафту за 20 доларів

У Росії допускають нафту за 20 доларів

28.12.2015, 15:06
Віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович припустив, що ціна на нафту може опуститися до 20-25 доларів за барель. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Росія-24.
"Може дійти" не означає, що дійде. Але це не може тривати занадто довго", - зазначив Дворкович. Він також рідкреслив, що Росія мусить вистояти в ситуації з падінням світових цін на чорне золото. "На нафтовому ринку грається велика гра. Країни Близького Сходу намагаються зберегти свою ринкову нішу. Вони готові жити певний час за низьких цін", - заявив віце-прем'єр РФ.
За його словами, Росія "повинна витерпіти, вистояти і використати цей час для створення виробництв в інших галузях з тим, щоб і надалі знижувати залежність нашої економіки від нафти".
Заступник глави уряду РФ також повідомив про те, що не очікує сильних коливань обсягів видобутку нафти в наступному році.
Коли ж ціни на нафту триматимуться низькими тривалий час, уточнив віце-прем'єр, це має спричинити певне зниження видобутку. "Але маю надію на те, що тоді таке відбудеться у всьому світі. Це додасть в подальші періоди підвищеного впливу на ціни і на стабільність ситуації", - зауважив він.
Курс рубля до долара оновив антирекорди
Раніше міністр фінансів Росії Антон Силуанов не відкинув того, що ціна на нафту у 2016 році буде опускатися до 30 доларів за барель.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
317