Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Росія введе продуктове ембарго проти України

Росія введе продуктове ембарго проти України

18.11.2015, 16:11
Уряд Росії ухвалив рішення ввести продуктове ембарго проти України. Про це заявив міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв, передає ТАСС.
"Оскільки Україна приєдналася до санкцій проти Російської Федерації - економічних, фінансових, ми прийняли рішення про введення ... захисних заходів у вигляді продовольчого ембарго. Просто це рішення має відстрочений характер. Воно теж відстрочено до 1 січня", - сказав міністр.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії. Санкції торкнулися російських банків, авіакомпаній, підприємств  військово-промислового комплексу.

Раніше ЄС закликав Росію не вводити санкції проти України у зв'язку з набранням чинності з 1 січня економічної частини Угоди про асоціацію.

17 листопада було оголошено про початок роботи з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі ЄС з Україною. Раніше Улюкаєв заявляв, що в такому випадку автоматично набуде чинності і постанова уряду Росії про скасування режиму зони вільної торгівлі для України і встановлення загального режиму найбільшого сприяння.

З введенням ЗВТ з Євросоюзом також пов'язувалося і введення щодо України продуктового ембарго.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
143