Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВ світі → Художнику, який підпалив двері ФСБ, пред'явили звинувачення

Художнику, який підпалив двері ФСБ, пред'явили звинувачення

16.11.2015, 19:34
Російському художнику Петру Павленському висунули офіційне обвинувачення у справі про вандалізм, повідомляє Інтерфакс з посиланням на його адвоката Ольгу Чавдар.
За підпал вхідних дверей будівлі ФСБ Росії на Луб'янці відносно Павленського 9 листопада порушили кримінальну справу за статтею "вандалізм".
"Сьогодні було пред'явлено звинувачення за ч.2 ст.214 КК РФ - вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті", - повідомила адвокат.

За її словами, слідство вирішило, що Павленський, підпалюючи двері будівлі ФСБ, переслідував "свої політичні та соціальні цілі".
"Не ясно, що взагалі таке "соціальні цілі" в розумінні слідства. Яким чином художник Павленський, не будучи членом жодного з існуючих політичних чи громадських об'єднань, міг висловлювати будь-чиї ідеї? Адже визначення "соціальний" має на увазі наявність соціуму, певної соціальної групи", - зазначила Чавдар.
Вона також додала, що має намір разом зі своїм підзахисним доводити абсурдність пред'явленого обвинувачення.
Художник Павленський відомий завдяки ряду епатажних опозиційних акцій. Влітку 2012 року він зашив собі рот на підтримку Pussy Riot, а в 2013 році Павленський прибив свою мошонку до бруківки на Червоній площі.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
181