Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Газпром скоротив поставки в Європу через Україну і Білорусь

Газпром скоротив поставки в Європу через Україну і Білорусь

07.08.2018, 13:10
Російський газовий монополіст Газпром з початку тижня скоротив фізичні поставки газу в Європу через Україну і Білорусь. Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на дані газотранспортних операторів Європи у вівторок, 7 серпня.

Так, заявка на транзит газу через Україну ужгородським коридором на вівторок - на рівні 127 млн ??куб. м, що на 14% нижче, ніж факт прокачування понеділка - 147 млн ??куб. м. При цьому найближчі ремонтні роботи в Україні на ужгородському коридорі почнуться тільки 14 серпня. У Росії жодних аварій в центральній частині країни не було, ремонтів немає.

Крім того, в понеділок поставки газу до Німеччини газопроводом Ямал-Європа знизилися на 12% - до 77 млн ??куб. м з 88 млн куб. м в неділю. При цьому найближче обмеження роботи цього газопроводу в зв'язку з ремонтом заплановано тільки на 8 серпня на одну добу, повідомляє газотранспортна компанія Gascade.

На сайті Газпрому в розділі REMIT, де компанія розкриває дані про обсяги транзиту і обставини його зміни, коментарі щодо цього відсутні.

Нагадаємо, Україна наростила транзит газу в липні на 13%. За підсумками минулого місяця транзит газу через українську територію зріс на 950 млн кубометрів.

Також стало відомо, що Україна різко скоротила імпорт газу з початку 2018 року - на 31,5%, або на 2,56 млрд куб. м.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
652