Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Верховна Рада закупила борошно вдвічі дорожче від ринкової ціни - ЗМІ

Верховна Рада закупила борошно вдвічі дорожче від ринкової ціни - ЗМІ

06.08.2018, 12:14
На закупівлю пшеничного борошна вищого ґатунку для їдальні Верховної Ради витратять 300 тисяч гривень. Це означає, що кілограм борошна коштуватиме 15 гривень - вдвічі дорожче, ніж на ринку, передають Наші гроші.

Зазначено, що відповідний тендер відбувся 9 липня. Його виграла компанія ТОВ Фудс Компані Лтд. Вона зобов'язується поставити продукти на 720 тисяч гривень: борошно, крохмаль, крупи, макарони і готове тісто.

Передбачається, що товар будуть оплачувати протягом двох тижнів після поставки. Переможець подав сертифікат якості на пшеничне борошно вищого ґатунку виробництва філії Кролевецький комбінат хлібопродуктів.

Водночас зазначається, що на сайті самої Фудс Компані Лтд Кролевецьке пшеничне борошно вищого ґатунку продається вдвічі дешевше - по 385 гривень за 50-кілограмовий мішок, або по 7,7 грн/кг. У відкритих джерелах ціни на борошно вищого сорту не перевищують 8 гривень/кг.
    Як повідомляється, київською Фудс Компані Лтд володіють кияни Леонід Моруженко і Наталя Вівденко. За даними видання, в цьому році фірма отримала два підряди з парламентської їдальні на 321 тисячу гривень, а в 2016 році - один підряд від територіального центру соцобслуговування Святошинського району Києва на дві тисячі гривень.

Єдиний конкурент на торгах ТОВ Люксспецметалопоставка не додавав жодного документа. До того ж ніхто не знижував ціну в ході аукціону.

Директором парламентської їдальні є Микола Бобренко. Його дружина Алла Долгоп’ят працювала і вважалася співзасновником в ТОВ Беніш Джі Пі Ес Україна. За Януковича компанія була найбільшим постачальником систем GPS-навігації для держсектора.

Нагадаємо, раніше топ-чиновникам закупили горілки на бюджетні 150 тисяч гривень.

Перед цим повідомлялося, що для митниці куплять десять сканерів за 1,3 млрд гривень.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
682