Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Нафтогаз не піде на мирову з Газпромом

Нафтогаз не піде на мирову з Газпромом

20.07.2018, 14:24
Мирова угода між Нафтогазом і Газпромом щодо вже прийнятих Стокгольмським арбітражем рішень є неможливою. Про це в п'ятницю, 20 липня, заявив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко у Facebook.
"Як ми сказали Газпрому на тристоронній зустрічі, мирова угода щодо вже прийнятих арбітражем рішень є неможливою. Це навіть суперечить суті мирових угод - потрібно було про них домовлятися до прийняття остаточного рішення арбітражем", - заявив він.

Крім того, в арбітраж був поданий новий позов НАК щодо Газпрому з вимогою компенсації понад 12 млрд доларів. І, як зазначив Вітренко, якщо Газпром хоче укласти мирову угоду щодо нових арбітражних процесів, він може оплатити НАК компенсацію в позасудовому порядку.

Разом з тим, він додав, що це не може затримувати тристоронні переговори щодо транзиту після 2019 року.

"Ну якщо хтось хоче штучно ці переговори затягувати або відкладати, то повинно бути відкладено і будівництво Північного потоку-2, як політичного і антиконкурентного проекту", - вважає Вітренко.
Як відомо, мирова угода Газпрому з Нафтогазом обговорювалася на переговорах в Берліні як один з варіантів, але рішень з даного питання немає.

Після переговорів глава української делегації, міністр закордонних справ Павло Клімкін відкинув можливість позасудового врегулювання справ у Стокгольмському трибуналі.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
401