Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Французький автоконцерн PSA йде з Ірану через загрозу санкцій США

Французький автоконцерн PSA йде з Ірану через загрозу санкцій США

05.06.2018, 09:47
Провідний представників французького автопрому - автомобільний концерн PSA - вирішив призупинити свою діяльність в Ірані. У понеділок, 4 червня, у компанії повідомили про початок згортання співпраці з іранськими партнерами в рамках спільних підприємств. Водночас у компанії наголосили, що за підтримки французького уряду концерн підтримує контакти з владою США, з метою домогтися для себе "винятків" з американських санкцій проти Тегерана, передає інформагенція dpa.
На діяльність в Ірані припадає менше одного відсотка річного обігу PSA, тож автоконцерн не буде змінювати своїх прогнозів на поточний рік через цей крок, інформує агентство новин Reuters. 2016 року компанія уклала угоди з фірмами Saipa і Iran Khodro про складання машин Citro?n і Peugeot в Ірані. Упродовж 2017 року в Ірані було реалізовано 444600 автомобілів PSA, уточнює агенція новин AFP. Це робило Іран найбільшим закордонним ринком для PSA. Водночас ще два роки тому в PSA заявляли про наміри повернутися на американський ринок.
На початку травня нинішнього року США в односторонньому порядку вийшли з міжнародної угоди щодо іранської ядерної програми. Скасовані раніше санкції Вашингтона щодо Ірану знову набудуть чинності 6 серпня 2018 року.
Джерело: Українська служба DW
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
285