Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → На Криворіжсталі почався страйк – профспілка

На Криворіжсталі почався страйк – профспілка

17.05.2018, 03:03
На заводі ArcelorMittal Кривий Ріг (колишня Криворіжсталь - ред.) почався страйк. У середу, 16 травня, робочі першої зміни залізничного цеху призупинили роботу. В результаті підприємство виявилося фактично паралізованим.
Про це повідомляє Конфедерація вільних профспілок України з посиланням на голову первинного осередку НПГУ Юрія Самойлова.
"Вимога забезпечити безпечні умови праці на підприємстві - одне з основних у колективному трудовому спорі з роботодавцем, зареєстрованому спільним представницьким органом первинних осередків профспілкових організацій, що діють на ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг" - заявив Самойлов.
Відзначається, що оскільки залізничний транспорт обслуговує всі виробництва на заводі, то вже зупинилися і мартенівський, і конвертерний цехи.
"Це може призвести до катастрофічних наслідків, тому первинні профспілкові організації, які діють на підприємстві, терміново збираються на спільне засідання і будуть вирішувати, як діяти далі", - додав Самойлов.
У свою чергу місцеве видання Перший криворізький повідомляє, що страйк почався з самого ранку в середу, 16 травня.
"Мітингувальники стверджують, що на цей час на заводі неналежні умови праці та низька заробітна плата. Люди мітингують з ранку", - пише видання, зазначаючи, що прес-служба підприємства поки не коментує те, що відбувається.
Дивіться фото: На Криворіжсталі почався страйк – профспілка

Нагадаємо, в травні минулого року на території ArcelorMittal Кривий ріг обрушилася конструкція залізобетонного перекриття будівлі на площі близько 500 квадратних метрів. Тоді загинула одна людина.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
313