Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Гастротур до Європи від ТМ Роллтон

Гастротур до Європи від ТМ Роллтон

08.05.2018, 14:05
Ми зібрали для вас 8 найзручніших, приємних і дуже доступних способів втамувати голод під час подорожі по Європі.
А для тих, хто ще не спланував свою відпустку і хоче розширити свої кулінарні кордони рекомендуємо звернути увагу на акцію «Прямуй за Виделкою!» від міжнародного кулінарного бренду «Роллтон». Учасники цієї акції щотижня з нетерпінням чекають п'ятниці, коли організатори оголошують чергового переможця головного призу — гастротуру в одну з гастрономічних столиць Європи.
    1. Кебаб
Різновидів цієї східної страви існує дуже багато. В Європі точки з шаурмою зустрічаються на кожному кроці, і в кожній країні користуються популярністю різні форми цієї їжі. Наприклад, в Польщі і західній Європі поширений донер-кебаб, який продають в лаваші або булці. Якщо вас занесе на південь, до Греції — шукайте гірос. Це національний різновид шаурми в піті. Також там поширений люля-кебаб — м'ясний фарш на шампурі. На Балканах просіть чевапчічі, аналог люля-кебабу.
Ціна на шаурму в Європі практично скрізь однакова. За стандартну порцію доведеться заплатити близько 3.5 євро.
    2. Їдальні при університетах
Місця, де харчуються студенти — золота жила для любителів економії і хорошої їжі. Так як більшість університетів Європи мають свою відкриту їдальню, харчуватися можна там без особливої ??складності. Крім студентів на обід туди забігають випадкові перехожі, жителі околиць або звичайні робітники. Студентські їдальні пропонують як комплексне меню, так і фудкорт. Наприклад, комплексний обід в їдальні польського вузу обійдеться в 3 євро, в Німеччині, Франції та країнах Бенілюксу — від 5 до 10 євро.
    3. Національний стріт-фуд
Крім кебабу, який заповнив європейські вулиці, існує багато різновидів національної кухні. Тут все залежить від країни, в якій ви будете перебувати. Голландія пропонує оселедець у булочці. У Бельгії гріх не спробувати знамениті вафлі. На вулицях Німеччини та Австрії можна купити каррівурст —обсмажені ковбаски з картоплею. У Польщі — запіканку. Загалом, кожна країна може запропонувати свій унікальний фастфуд, який можна вважати сувенірним перекусом. Ціни на колоритний стріт-фуд невеликі, в рамках звичайної вуличної їжі. Наприклад, порція національного оселедця в булці в Амстердамі обійдеться в 4 євро.
    4. Вода
Якщо кілька разів утриматися від покупки бутильованої води, на зекономлені гроші можна добре поїсти. А для води тримайте одну пляшку, яка поповнюється практично скрізь, в будь-якому закладі. За газовану воду в супермаркеті ви можете віддати від 2 до 4 євро, а ось негазовану зобов'язані подавати безкоштовно. У країнах Скандинавії і альпійських містах Німеччини, Швейцарії, Франції, Австрії, Італії можна пити просто з-під крана. Також в більшості країн зустрічаються питні фонтанчики з чистою водою посеред вулиці.
    5. Готельна їжа і кухня в хостелі
Ви можете забронювати апартаменти, до вартості яких входить сніданок або вечеря. Уважно обирайте місце житла, шукайте пропозиції з гарантованим сніданком. Якщо в якості туристичного об'єкта розглядати не дуже популярні міста, то з набором номер + сніданок можна заощадити час і гроші.
Якщо знімаєте квартиру або місце в хостелі, у вашому розпорядженні буде кухня. Якщо купляти продукти зі знижкою або на ринку, то собівартість приготованої їжі буде низькою. Більшість хостелів або власників квартир люб'язно нададуть вам необхідний посуд і витратні матеріали, такі як сіль і кава, що також допомагає заощадити.
    6. Фрукти і овочі
Проїжджаючи через фермерські господарства у період врожаю, можна зупинитися і зібрати фруктів або овочів. Зазвичай фермери дозволяють, але спитати дозволу все одно варто. Така ж ситуація і в містах: на околицях багато садів, де плоди просто падають на землю і там же залишаються. У Європі мало хто систематично збирає фрукти і овочі в садах. Така вже особливість місцевих жителів. Із зібраних овочів можна приготувати салат або взяти яблучко на перекус, заощадивши на цьому кілька євро. Не забувайте мити фрукти, які зібрали в межах міста!
    7. Перекуси
Вирушаючи на екскурсію по туристичному центру міста, візьміть з собою мінімальний перекус. Їжа багато місця не просить, а ось коли ви втомитеся від споглядання видів, то перекусити зайвим не буде. Намагайтеся вибирати їжу багату на вуглеводи. Ідеальний варіант — горіхи і сухофрукти. У Південній Європі відвідайте ринки, де купляють продукти місцеві жителі. Ціни на сухофрукти в тих краях нижче, ніж всюди, тому жменя горіхів в пакетику буде коштувати недорого.
При цьому не відвідуйте магазини в туристичних місцях. Чи варто нагадувати, що ціни там можуть бути в два, а то і в три рази вище? Якщо ви хочете заощадити, то всі продукти потрібно купувати там, де менше туристів.
    8. Розподілу бюджету і їжі
Вирушаючи в подорож, уважно стежте за витратами. Система цін відрізняється від нашої, тому можуть з'явитися додаткові витрати, яких ви не помітите. Постійно ставте собі питання: чи потрібно мені це? Навчившись тримати свій бюджет у рамках, ви позбудетеся непотрібних сувенірів, сумнівною їжі і нестачі коштів.
Діліть їжу на двох. У деяких країнах стандартні порції славляться великим розміром. Якщо ви замовляєте їжу, зверніть увагу на співвідношення ціни і розміру. У деяких випадках доцільно розділити страву на двох, а то й трьох, заплативши всього один раз. Особливо це стосується вуличної їжі. Попросивши велику порцію, ви доплачуєте до 2 євро, але ділите суму навпіл.
    Всі ці поради неодмінно стануть в нагоді вам підчас поїздки до Європи. Але не забувайте, що у вас є можливість організувати її абсолютно безкоштовно. Беріть участь в акції «Прямуй за Виделкою!» від бренду «Роллтон». Щотижня одного учасника, якому пощастить найбільше, чекатиме гастротур в Європу
Перші переможці вже планують свої поїздки:

Подробиці акції Ви можете дізнатися на сайті

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
213