Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Газовий спір: Коболєв розповів про компенсації

Газовий спір: Коболєв розповів про компенсації

05.06.2017, 00:51
На розрахунок сум компенсацій, які необхідно сплатити згідно з окремим рішенням Стокгольмського арбітражу у справі про спір Нафтогазу з Газпромом, потрібно 2-3 місяці. Про це заявив керівник Нафтогазу Андрій Коболєв в ефірі телеканалу 1+1 увечері 4 червня.
"Нам вдалося переглянути ціну з 2014 року - це означає, що за весь обсяг газу, який Нафтогаз купував у російського Газпрому з цього часу, Газпром має нам компенсувати певну суму. На остаточні розрахунки компенсацій в обидві сторони, за моїми оцінками, потрібно приблизно 2-3 місяці", - повідомив він.
За словами Коболєва, перше рішення стосувалося справи про постачання газу, а тепер ще очікується рішення щодо спору про транзит газу, яке за графіком має бути до кінця червня, проте може бути винесено пізніше.
Голова Нафтогазу зазначив, що якщо Газпром відмовиться виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, то це буде безпрецедентно.
Київ заявив про стягнення перших сум з Газпрому
Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю скасував вимоги Газпрому до Нафтогазу за умовою "бери або плати". Суд задовольнив вимогу української компанії про перегляд ціни в контракті з урахуванням ринкових умов.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
270