Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Суд Литви оштрафував Газпром на 35,5 мільйона євро

Суд Литви оштрафував Газпром на 35,5 мільйона євро

23.12.2016, 02:00
Головний адміністративний суд Литви оштрафував російський Газпром на 35,561 мільйона євро, повідомляє РИА Новости.
Відзначається, що Газпром порушив домовленість 2004 року і не погодився підписати з компанією Lietuvos energija угоду з обміну газом. 
Таким чином, Головний адміністративний суд Литви залишив чинним рішення ради з конкуренції, який раніше призначив найбільший в історії країни штраф. 
На початку 2012 року Lietuvos energija знайшла можливість купити газ на більш вигідних умовах у Західній Європі і попросила у Газпром експорту дозволити їй обмін паливом: частина газу, який Газпром експорт поставляв до Польщі через Білорусь, була б спрямована в Литву, а брак газпромівського газу, що утворився в Польщі, був би покритий з придбаного компанією Lietuvos energija обсягу газу. 
Рада з конкуренції в червні 2014 року визнала, що, відмовляючи Lietuvos energija в угоді з обміну газом в 2013-2015 роках, Газпром перешкоджав підписанню литовською компанією договорів з іншими постачальниками газу.
Україна звинуватила Газпром у підготовці кризи 
Стверджувалося, що тим самим російська компанія порушила умови дозволу на придбання концерном 34% акцій Lietuvos dujos. Угода Lietuvos energija з однією із західноєвропейських компаній дала б змогу знизити витрати на газ, який купувався компанією, а це скоригувало б і ціни на електроенергію для споживачів.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
292