Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → НБУ пом'якшив обмеження на валютному ринку

НБУ пом'якшив обмеження на валютному ринку

15.09.2016, 02:30
Національний банк України продовжує пом'якшувати тимчасові адміністративні обмеження. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Як зазначається, відтепер клієнти банків зможуть отримувати готівкові кошти в іноземній валюті або банківських металів з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати на суму до 250 тисяч гривень на добу на одного клієнта (в еквіваленті). Раніше ця сума становила 100 тисяч гривень.

Також, компанії-резиденти, які отримали від нерезидентів кредити або позики, зможуть купувати іноземну валюту для погашення такої заборгованості навіть при наявності на їхніх рахунках власних коштів в іноземній валюті на суму понад 25 тисяч доларів.

"Це буде дозволено тільки за умови цільового використання придбаних валютних коштів - якщо придбана, так і наявна власна іноземна валюта буде використовуватися для погашення таких зобов'язань. Мета цього кроку - спростити умови для купівлі валюти, необхідної для своєчасного погашення зовнішніх зобов'язань українським бізнесом", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі НБУ, вказане пом'якшення антикризових тимчасових обмежень не призведе до посилення волатильності на міжбанківському валютному ринку.

Раніше Національний банк України дозволив населенню купівлю-продаж валюти до 150 тисяч гривень без пред'явлення документа, що посвідчує особу.

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
240