Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Акції Spacecom впали на 40% після вибуху Falcon

Акції Spacecom впали на 40% після вибуху Falcon

05.09.2016, 07:04
Акції ізраїльської Spacecom подешевшали більш ніж на 40% за два торгові дні після втрати супутника, яка поставила під сумнів перспективи купівлі компанії китайським інвестором, свідчать дані тель-авівської фондової біржі.

Супутник зв'язку Amos 6, який називають найбільшим і найдосконалішим цивільним космічним апаратом з вироблених в Ізраїлі, був у четвер знищений вибухом разом з ракетою-носієм Falcon 9 під час підготовки до передстартових випробувань на космодромі в американському штаті Флорида.
У день аварії акції Spacecom впали в ціні на 8,88%. За торгову сесію неділі, наступного торгового дня, котирування знизилися ще на 32,73%.

Ізраїльська преса пише, що запуск Amos 6 був однією з умов недавно анонсованої купівлі Spacecom китайською компанією Beijing Xinwei за 285 мільйонів доларів. Газета "Гаарец" в неділю повідомила з посиланням на Spacecom, що сторони розглядають можливість зміни параметрів угоди в світлі ситуації, що змінилася.

Spacecom розповсюдила на тель-авівській біржі повідомлення про те, що вона має право на повне повернення сум, які були виплачені виробнику супутника - ізраїльській компанії Israel Aerospace Industries (IAI). Вартість апарату, за даними ЗМІ, становить понад 200 мільйонів доларів.

Представники Spacecom також говорять, що сподіваються на компенсацію в розмірі 50 мільйонів доларів або у вигляді безкоштовного запуску свого наступного супутника від американської SpaceX, якій належала ракета-носій Falcon 9, що вибухнула.

SpaceX - одна з компаній підприємця Ілона Маска, який відомий також як виробник електромобілів Tesla і винахідник електронної платіжної системи PayPal.

Amos 6 призначався для передачі телевізійного та інтернет-сигналу на Близький Схід, Європу і Африку. Його збиралася, зокрема, використовувати компанія Facebook, щоб забезпечити доступом в інтернет жителів віддалених районів "чорного континенту".

Опубліковано відео вибуху ракети Falcon 9

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
150