Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Bank of America допускає новий обвал цін на нафту

Bank of America допускає новий обвал цін на нафту

20.06.2016, 23:24
Експерти Bank of America Merrill Lynch (BofA) вважають зростання цін на нафту навесні звичайним "сезонним ралі", яке зумовлено, наприклад, підвищеним попитом з боку автомобілістів на бензин і, як наслідок, зростанням попиту нафтопереробних компаній на сиру нафту. Про це пішетThe Wall Street Journal з посиланням на аналітиків банку.
"Сезонна динаміка попиту залишається потужним чинником", - зазначають аналітики в прогнозі.
Видання пише, що середній рівень попиту на бензин у країні за чотири тижні, що завершилися 10 червня, зріс до піку за всю історію спостережень і становив 9,6 млн барелів на день. Однак експерти вважають, що до кінця третього кварталу ціна на нафту впаде до $ 39 за барель в зв'язку з закінченням пікового попиту на бензин.
"У пікові періоди зростання попиту на бензин може підвищити попит на нафту, а отже, і ціни на нафту. При цьому бензин так не впливає на зниження ціни і попит нафти, коли попит на бензин падає", - зазначають аналітики.
При цьому в банку впевнені, що після падіння в третьому кварталі, в четвертому знову настане зростання, і світові ціни на нафту повернуться до позначки $ 54 за барель.
Як повідомлялося, ОПЕК очікує, що світовий ринок нафти буде рухатися до балансу в другому півріччі 2016 року.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
196