Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Україна приєдналася до ринку держзакупівель СОТ

Україна приєдналася до ринку держзакупівель СОТ

18.05.2016, 23:02
Сьогодні завершилася офіційна процедура приєднання України до Угоди СОТ про держзакупівлі (GPA), повідомляє прес-служба Мінекономіки.
Таким чином, українські компанії отримали право брати участь у держзакупівлях 45 країн-учасниць угоди GPA. Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється $ 1,7 трлн щороку, що більш ніж у 30 разів перевищує обсяг українського експорту в 2014 році.
Угода GPA поширює головний принцип СОТ - рівний доступ до ринків - на сферу держзакупівель. Іноземці зможуть отримати повний доступ до українських державних тендерів так само, як українці - до зарубіжних. Але якщо іноземні компанії вже давно де-факто могли брати участь у державних закупівлях в Україні, то українські компанії лише відкривають для себе глобальний ринок держзакупівель, зазначають у відомстві.

Gpa@kmbs 2016 02_18 ukr from Alexei Mikhailitchenko
Процес приєднання до угоди розпочався чотири роки тому. Але лише в листопаді 2015 року делегації всіх 45 країн-учасниць GPA одноголосно підтримали рішення про приєднання України до угоди. Верховна Рада ратифікувала це рішення в березні 2016 року, а згодом документ підписав президент Петро Порошенко.
"Це - найпростіший шлях для експорту вітчизняних товарів. Українським компаніям не треба витрачати зайві кошти на маркетинг, домовлятися про вихід у мережу, відкривати представництво. Заявки та процедури державних тендерів зазвичай чітко структуровані. Тому все, що потрібно, - це знайти цікавий тендер і відповідним чином оформити заявку", - розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов.
У МЕРТ нагадали, що з початку року проводять активну роз'яснювальну роботу з представниками бізнесу про можливості роботи в рамках угоди GPA.
Нагадаємо, в лютому в Україні всі держзакупівлі перевели в електронний формат.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
325