Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Нафта дешевшає через її надлишок на ринку

Нафта дешевшає через її надлишок на ринку

04.05.2016, 09:55
Світові ціни на нафту в середу, 4 травня, показують різноспрямовану динаміку - інвестори знову звернули увагу на існуючий на світовому ринку глобальний надлишок "чорного золота", а також через подорожчання американської валюти.
Станом на 8.11 за Києвом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,07% - до 44,94 долара за барель. Котирування червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI до цього часу зросли на 0,14%, до 43,70 долара за барель.

Інвестори знову стали турбуватися про перенасичення нафтового ринку після виходу статистики Американського інституту нафти. Згідно з доповіддю, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,3 мільйона барелів, тоді як аналітики очікували зростання на 0,5 мільйона барелів.

Тиск на ціни на "чорне золото" робить і зміцнення американської валюти, яка зростає в рамках корекції після зниження 3 травня до мінімуму з жовтня 2014 року. Її зміцнення робить нафту, яка торгується в доларах, дорожчою для клієнтів, які використовують іноземні валюти.

Як повідомляв Кореспондент.net, у квітні видобуток нафти країнами ОПЕК в порівнянні з березнем збільшився на 484 тисяч барелів і досяг 33,217 мільйонів барелів на день.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
242