Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Росія перестала бути найбільшим імпортером свинини

Росія перестала бути найбільшим імпортером свинини

04.01.2016, 23:22
Росія вийшла на шосте місце у світі з виробництва свинини і перестала бути найбільшим імпортером цього виду м'яса. Про це повідомив голова виконкому Національної м'ясної асоціації (НМА) Сергій Юшин, повідомляє ТАСС. Він додав, що у зв'язку з цим ціни на свинину знизилися на 15%.
Юшин підкреслив, що говорити про повне імпортозаміщення з цього виду продукції поки передчасно. За його словами, Росії потрібно нарощувати виробництво, але для збалансованості необхідно розширювати й експортні можливості.
Загалом за вісім місяців 2015 року порівняно до аналогічного періоду 2014 року імпорт м'яса в Росію знизився у два рази і становив 410,6 тис. т (без урахування поставок з Білорусі і Казахстану). Імпорт свинини, зокрема, впав на 38%, опустившись до 152,3 тис. т.
Обсяг поставок яловичини впав на 43,7%, а курятини - більш ніж у три рази до аналогічного періоду минулого року.
У листопаді в НМА запевнили, що росіянам не потрібно боятися ймовірного дефіциту м'яса у 2016 році. Представники асоціації заявляють, що російські підприємства планують наростити обсяги виробництва.
При цьому дані НМА свідчать про скорочення споживання м'яса в Росії: у 2015 році на душу населення припадає 67кг проти 72 кг торік.
Як раніше повідомлялося, з 1 січня Россільгоспнагляд вводить тимчасові обмеження на поставки свинарської продукції з України.
Україна оскаржить ембарго Росії у СОТ

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
576