Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Москва звинуватила Ер-Ріяд у дестабілізації ринку нафти

Москва звинуватила Ер-Ріяд у дестабілізації ринку нафти

28.12.2015, 15:01
Саудівська Аравія дестабілізувала нафтовий ринок, збільшивши видобуток на 1,5 млн барелів на добу. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє видання Вести.ru.
"Саудівська Аравія цьогоріч наростила на 1,5 млн барелів на добу видобуток, тим самим дестабілізуючи ситуацію, по суті справи, на ринку. Крива попиту та пропозиції, за оцінкою експертів, може зійтися у другому півріччі 2016 року, що збалансує ринок" , - зазначив Новак.

За його словами, вплинути на нафтовий ринок може і "новий видобуток в Ірані".

"Після зняття обмежень нашим головним пріоритетом є збільшення експорту нафти до рівня, що існував перед введенням санкцій", - заявив 27 грудня міністр нафти Ірану Біжан Намдар Зангене.

Нагадаємо, в останні місяці на європейському нафтовому ринку, на який припадає більша частина нафти, що експортується з Росії, помітно загострилася конкуренція. На початку осені 2015 року вперше в історії польські НПЗ почали закупівлю нафти в Саудівській Аравії, а на початку листопада перша за два десятки років партія саудівської нафти була доставлена ??до Швеції.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
550