Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Санкції РФ сильно вдарили по єдиному річковому порту Туреччини

Санкції РФ сильно вдарили по єдиному річковому порту Туреччини

25.12.2015, 20:05
У результаті російських санкцій вантажообіг єдиного в Туреччині річкового порту Бартин впав на 40%. Про це повідомив голова Торгово-промислової палати Бартин (TSO) Джихат Чакир, передає турецьке агентство Anadolu.
Якщо раніше вантажообіг порту становив 1,2 млн т, то зараз він впав майже удвічі - на 40%.
"Продовження режиму санкцій спричинить подальший спад і негативно позначиться на торгівлі. Причому російська економіка постраждає значно більше, ніж турецька. Введені Москвою санкції вдарять, насамперед, по самій Росії", - прогнозує Чакир.
За його словами, порт Бартин є важливим вузлом на шляху імпорту з Росії заліза, сталі і вугілля. Переважна більшість здійснюваних в порту операцій формується за рахунок вантажів з Росії, зазначив він.
"На території Росії функціонують близько 500 турецьких фірм, які забезпечують зайнятість великої кількості людей. Між Росією і Туреччиною підписано велику кількість комерційних контрактів. Постала ситуація шкодить нашим спільним інтересам. Сподіваюся на те, що незабаром все це вдасться подолати", - сказав представник торговельної індустрії Туреччини.
Зараз турецький уряд вживає заходів для того, щоб подолати кризову ситуацію, додав Чакир.
Нагадаємо, що в четвер стало відомо про те, що російські експортери поновили поставки зерна до Туреччини.
Відносини Росії і Туреччини загострилися до межі після того, як в листопаді турецька авіація збила російський бомбардувальник. Після інциденту з російським Су-24 Кремль ввів економічні санкції проти Анкари і звинуватив Ердогана і його оточення у здобутті власної вигоди з нафтових угод з ІД в Сирії. У відповідь Ердоган звинуватив Москву в покупці нафти в ІД.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
591