Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Експерти назвали критичний для РФ курс долара

Експерти назвали критичний для РФ курс долара

24.12.2015, 21:36
Російський рубль може продовжити падіння і навіть оновити рекорд, який він встановив по відношенню до долара рік тому. Однак це не завдасть смертельного удару по російській економіці, свідчать результати опитування аналітиків, проведеного агентством Bloomberg.
Для того, щоб в країні почалася повномасштабна економічна криза, російській грошовій одиниці потрібно впасти більш ніж на 20% - до 90 рублів за долар, вважають 17 з 20 респондентів, які брали участь в опитуванні.
Однак на випадок такої загрози в розпорядженні Центробанку РФ мається великий інструментарій, зокрема словесні і ринкові інтервенції, критичне збільшення процентної ставки і контроль за рухом капіталу, кажуть експерти.
"Буде потрібно курс в більше 90 рублів за долар, щоб спровокувати серйозні наслідки", - сказав аналітик Промсвязьбанка в Москві Сергій Наркевич.
"У 2015 році російським монетарній владі в основному вдалося стримати зовнішні ефекти з боку іноземного валютного ринку, зберегти фінансову систему на плаву і широко функціонуючою", - додав експерт.
Грунтуючись на історичних даних, Societe Generale SA вважає, що ослаблення рубля на 10% додасть близько 50 базисних пунктів до повного процентному пункту в річної інфляції в Росії.
Рубль, який у грудні минулого року встановив рекорд на рівні 80.10 за долар, в цьому місяці ослаб майже на 6%, продемонструвавши другий найгірший результат (після аргентинського песо) серед 24 відслідковуваних Bloomberg країн з ринковою валютою. У середу за американський долар давали трохи більше 69 рублів.
Нагадаємо, на минулому тижні російський рубль двічі оновлював історичний мінімум.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
604