Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Газпром постійно порушував контракт з Нафтогазом - АМКУ

Газпром постійно порушував контракт з Нафтогазом - АМКУ

24.12.2015, 13:41
Російський Газпром у 2009-2015 роках постійно порушував умови контракту з Нафтогазом України. Такі попередні висновки оприлюднив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв на прес-конференції у четвер, 24 грудня.
За його словами, під час розслідування АМКУ встановив, що Газпром займає монопольне становище на ринку послуг з транзиту природного газу через Україну. Також російська компанія ігнорувала будь-які звернення про зміну умов співпраці (обсягів транзиту і вартості транзиту, - ред.) на економічно обгрунтовані і взаємовигідні.
"Ми дуже чекаємо представників Газпрому на наступні слухання у справі стосовно ймовірного зловживання монопольним становищем", - сказав Терентьєв.
Голова відомства зазначив, що слухання відбудеться о 10:00 четверга, 14 січня 2016 року. Розгляд же справи від цієї дати може забрати від кількох тижнів до 2-3 місяців - термін залежатиме від співпраці Газпрому з АМКУ.
"Можливі наслідки: зобов'язання привести діяльність у відповідність до наявної багатоскладникової конкуренції на ринку, є ймовірність накладення штрафу - до 30% обороту, пов'язаного з порушенням", - додав Терентьєв.
Як повідомляв Корреспондент.net, Кабінет міністрів України 22 квітня звернувся до АМКУ з проханням розпочати антимонопольне розслідування стосовно Газпрому.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
645