Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Bloomberg: Нафта може подешевшати до $15

Bloomberg: Нафта може подешевшати до $15

23.12.2015, 23:38
Нафтові спекулянти скуповують опціонні контракти, які принесуть їм прибуток лише у разі обвалу ціни на нафту до 15 доларів за барель у наступному році, повідомляє Bloomberg.
Ведмежі настрої на ринку спостерігаються на тлі заяви Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), яка не погоджувала квоти на видобуток нафти. Ще одним негативним фактором є очікування повернення Ірану на нафтовий ринок і збільшення обсягів видобутку нафти в низці країн.

Так, в Goldman Sachs вважають, що в 2016 році надлишкова пропозиція на світовому ринку нафти збережеться. Також аналітики зазначають, що існує ризик падіння ціни на нафту до 20 доларів за барель.

Посилаючись на дані Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX), Bloomberg пише, що інвестори купують опціони, які розраховані на 30, 25, 20 і навіть 15 доларів за барель. Зараз нафта марки WTI торгується приблизно по 36 доларів за барель.

Глава ОПЕК про дешеву нафту: Це ненадовго

За даними, які наводить Bloomberg, найбільша кількість відкритих позицій серед всіх опціонів-пут з виконанням у грудні 2016 року мають страйк-ціну в 30 доларів за барель. "Відкритий інтерес" в опціонах-пут зі страйком нижче 30 доларів за барель невеликий, зазначає агентство. Однак за минулий тиждень кількість відкритих позицій в опціонах з виконанням у червні 2016 року з ціною в 25 доларів за барель подвоїлася.

Агентство зазначає, що інвестори купують опціони-пут не тільки, щоб заробити при зниженні цін на нафту, а й для страховки. Наприклад, інвестори, які скуповують акції таких компаній, як Exxon Mobil Corp і Royal Dutch Shell Plc, часто хеджирують свої ризики, купуючи опціони-пут, які приносять прибуток у разі падіння цін.

Як повідомляв Кореспондент.net, у ніч на 23 грудня ціна нафти Brent впала нижче 36 доларів за барель вперше за 11 років.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
765