Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → НБУ посилює контроль над банками

НБУ посилює контроль над банками

23.12.2015, 22:35
Національний банк України зобов'язав банки щоквартально надавати звіти з питань управління ризиками і оцінки ризиків у сфері фінансового моніторингу. Згідно з постановою НБУ №920, з 25 грудня регулятор також збільшив максимальний термін виїзної планової перевірки з 20 до 30 днів.
"Постанову підготовлено в рамках спільної з Міжнародним валютним фондом роботи у впровадженні в Національному банку ризик-орієнтованих інструментів виїзного і безвиїзного нагляду у сфері фінансового моніторингу", - уточнили в прес-службі НБУ.
У відомстві зазначили, що на підставі цих звітів буде здійснюватися оцінка ризиків використання послуг банків для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму і фінансування розповсюдження зброї масового знищення.
Збитки українських банків за рік подвоїлися
Як повідомляв Корреспондент.net, з 1 грудня НБУ змінив порядок обліку резервів операцій з готівковими коштами і банківськими металами, які знаходяться на не підконтрольній українській владі територіях, у бухгалтерському обліку і фінансовій звітності.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
793