Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Toshiba продає завод в Індонезії і скорочує співробітників

Toshiba продає завод в Індонезії і скорочує співробітників

21.12.2015, 23:10
Японська корпорація Toshiba на тлі скандалу з фінансовою звітністю вирішила скоротити штат співробітників і продати свій завод в Індонезії. Згідно з повідомленням компанії, підприємство з випуску телевізорів і пральних машин купить китайська компанія Skyworth.

Операцію планується закрити в березні 2016 року, її сума попередньо оцінюється в 25 мільйонів доларів. Покупець також отримає право на використання торгової марки Toshiba в азіатських країнах, крім КНР.
У повідомленні японської корпорації також повідомляється про плани скорочення 6800 робочих місць (майже третина від загальної чисельність штату корпорації) в підрозділах з виробництва ТБ, персональних комп'ютерів і побутової техніки.
Крім того, компанія прогнозує рекордний збиток за підсумками фінансового року, що завершується 31 березня 2016-го, у розмірі 4,5 мільярда доларів. Зміни в структурі бізнесу Toshiba торкнутися розробки і випуску телевізорів за межами Японії: тепер ліцензії на виробництво будуть передаватися іноземним компаніям, які самі зможуть випускати продукцію за кордоном. Компанія також не виключає створення альянсів для випуску побутової техніки і комп'ютерів.
У жовтні цього року Toshiba продала приблизно за 160 млн доларів корпорації Sony підрозділ з випуску світлочутливих матриць.
Toshiba спростувала відхід з російського ринку
Влітку 2015 Toshiba оголосила про глобальну реструктуризацію корпорації після того, як її викрили в підтасовуванні бухгалтерської звітності. У липні за підсумками незалежного аудиту компанії з'ясувалося, що корпорація впродовж декількох років фальсифікувала фінансову звітність, приписавши таким чином 1,2 мільярда доларів неіснуючого прибутку.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
878