Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → В НБУ стурбовані ситуацією з бюджетом-2016

В НБУ стурбовані ситуацією з бюджетом-2016

21.12.2015, 17:08
Національний банк стурбований ситуацією, яка склалася навколо ухвалення Верховною Радою бюджету на 2016 рік. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
За словами голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, подальше зволікання або прийняття бюджету, не погодженого з МВФ, може поставити під загрозу економічну і фінансову стабільність в Україні, що є необхідною умовою досягнення цінової стабільності в країні.
За даними регулятора, відсутність збалансованого бюджету на наступний рік стане перешкодою для проведення Нацбанком стриманої фіскальної політики та прискорення реалізації масштабних структурних реформ.
В той же час, прийняття бюджету, запропонованого Міністерством фінансів, дозволить завершити другий перегляд програми МВФ і, як наслідок, відновити надходження грошей від фонду, а також пов'язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько п'яти мільярдів доларів, повідомили в НБУ.
Як повідомлялося, 17 грудня відбулося позачергове засідання парламенту, на якому депутати не прийняли жодного рішення. Нардепи заслухали пропозиції Кабміну щодо проекту бюджету на 2016 рік і Податкової реформи.
Більшість парламентаріїв розкритикували обидва проекти. Але тепер їх можна буде приймати без розгляду в першому читанні на наступному пленарному засіданні. Воно, згідно з графіком на сайті Ради, відбудеться 22 грудня.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
735