Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → У Міненерго назвали умову закупівель газу з РФ

У Міненерго назвали умову закупівель газу з РФ

21.12.2015, 16:57
Росія зможе продавати газ Україні в першому кварталі 2016 роки тільки при зниженні ціни до рівня менше $200 за тис. куб. м, повідомив глава Міненерго України Володимир Демчишин, передає Інтерфакс-Україна.
"Росіяни розуміють, що для того, щоб бути конкурентними, їм необхідно знижувати ціну до рівня менше 200 доларів, і це мова не про якісь знижки, а просто про ринкову кон'юнктуру", - сказав міністр.
Крім того, міністр розповів про ситуацію з відключенням електрики в зимовий період. Він упевнений, що віялових відключень електроенергії не буде.
"Цього року ми підготувалися значно краще, ніж у минулому році, це і запаси вугілля на 800 тис. т більше на початок опалювального сезону, ніж торік, це і структура зовсім інша, це і споживання менше. Це маса різних факторів, які дають можливість бути впевненими в тому, що відключень не буде", - сказав він.
Раніше в Газпромі повідомили, що розрахункова ціна на газ для України в першому кварталі 2016 становить 230 доларів за тисячу кубометрів.
РФ більше не дасть Україні знижки на газ
Нагадаємо, за словами Демчишина, закладена в держбюджет-2016 ціна на газ буде становити 210-215 доларів за тисячу кубометрів.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
745