Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → ФСБ обшукала чотири турецькі банки - ЗМІ

ФСБ обшукала чотири турецькі банки - ЗМІ

18.12.2015, 19:51
ФСБ прийшла 17 грудня з обшуками в чотири розташовані у Росії турецькі банки, підозрювані у відмиванні грошей, повідомляє турецьке видання Hurriyet Daily News з посиланням на джерела.

Під час обшуків представникам ФСБ не вдалося знайти нічого протизаконного, уточнили джерела.
На території Росії працює філія державної фінустанови Туреччини Ziraat Bank, у той час як такі приватні банки, як Garanti Bank, ?? Bank, Fiba Bank і Yap? Kredтакже присутні на російському ринку. На банківському ринку Туреччини працює "дочка" російського Сбербанка - Denizbank.
"Метою є стривожити турецькі банки і бізнесменів, - прокоментувало ситуацію банківське джерело. - За допомогою претензій у відмиванні грошей російська влада створює проблеми для цих банків".
Інше джерело на російському ринку заявило, що агенти ФСБ також обшукали ряд російських банків. Крім чотирьох турецьких банків, обшуки пройшли також в 20 російських фінустановах, підозрюваних у причетності до відмивання грошей турецькими бізнесменами. Однак і тут силовикам не вдалося знайти нічого протиправного, повідомляють джерела.
Нагадаємо про те, що у відповідь на вимоги РФ відшкодувати збиток за збитий Су-24 МЗС Туреччини заявило, що Туреччина не збирається цього робити.
Відносини Росії і Туреччини загострилися до межі після того, як в листопаді турецька авіація збила російський бомбардувальник. Після інциденту з російським Су-24 Кремль ввів економічні санкції проти Анкари і звинуватив Ердогана і його оточення у здобутті особистої вигоди від нафтових угод з ІД в Сирії. У відповідь Ердоган звинуватив Москву в покупці нафти у ІД.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
741