Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаВідео ролики → Роснафта і Газпром відклали введення нових родовищ

Роснафта і Газпром відклали введення нових родовищ

09.11.2015, 01:00
Російські нафтові і газові компанії Роснафта, Газпром і НОВАТЕК перенесли дату початку розробки нових родовищ із загальним піковим видобутком 26 млн тонн на рік. Вони попросили Роснадра актуалізувати ліцензії на інші терміни, які відрізняються від нинішніх на кілька років. Це підтвердив РБК представник Міністерства природи Микола Гудков.
Роснафта просить перенести розробку Юрубчено-Тохомського родовища на 2018 рік і ще одного родовища - на 2023-й. НОВАТЕК попросив перенести розробку Уренгойського і Північно-Ювілейного родовищ на 2024 рік. Газпром переніс терміни початку розробки Західно-Тамбейського родовища на шість років. Представники компаній не підтвердили РБК цю інформацію.
Газпром залишив ТОП-10 енергокомпаній світу
Згідно з даними видання, міністр енергетики Олександр Новак також підготував презентацію до доповіді, згідно з якою російські нафтові і газові компанії можуть заробляти при ціні на нафту нижче $ 50 за барель, але унеможливлює вкладення коштів у нові родовища.
Як пише РБК, ця доповідь була представлена президенту Росії Володимиру Путіну. У прес-службі Міненерго цю інформацію не підтвердили, але в двох профільних відомствах і одній нафтовій компанії підтвердили достовірність цієї інформації.
Новак пояснив, що нафтовики просять перенести терміни розробки нових родовищ як на шельфі, так і в Західному та Східному Сибіру через зростання витрат на видобуток тонни нафти (з 5894 рублів в 2014 році до 7 175 рублів в 2015-му), складнощі з обслуговуванням боргу і санкції США та ЄС.
Роснафта заморозила свій проект в Арктиці
Нагадаємо, згідно з прогнозом Мінекономрозвитку РФ, видобуток газу Газпромом в 2015 році впаде до мінімальних за історію компанії 414 млрд куб. м з 444 млрд куб. м в 2014 році.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
211