Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені виявили нову властивість стресу

Вчені виявили нову властивість стресу

08.08.2018, 06:54
Дослідники з Лондонського університетського коледжу дійшли висновку, що в стресовій ситуації людина краще засвоює негативну інформацію, ніж коли вона перебуває в стані спокою. Про це повідомляє Journal of Neuroscience.

Зазначається, що в експерименті взяли участь 35 осіб. Вони були поділені на дві групи, першій з яких пропонувалося вирішити шість математичних задач за півхвилини, після чого виступити з доповіддю на раніше невідому тему.
Друга група в цей час виконувала нескладні письмові вправи.

Після цього учасникам дослідження потрібно було згадати складні ситуації зі свого життя і дати їм оцінку.

У результаті було встановлено, що стрес впливає на критичне мислення - спокійні люди краще засвоюють позитивну інформацію, тоді як ті, хто перебуває під впливом стресу, навпаки, засвоюють відомості, що мають негативне забарвлення, якими вони в звичайному житті нехтують.

Другий етап дослідження проводився в Колорадо за участю 28 пожежників. Всім добровольцям дали такі ж завдання. В результаті вчені підтвердили свої висновки.

Автори статті наголошують, що стресова ситуація виправляє оптимістичне когнітивне спотворення, через яке люди переоцінюють свої успіхи щодо інших людей і недооцінюють ризики. Таким чином, стрес може допомагати людям краще сприймати важливу для них інформацію в небезпечній ситуації.

Жувальна гумка знижує рівень стресу - дослідження

Раніше повідомлялося, що стреси і депресія прискорюють старіння і зменшують тривалість життя.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
955