Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Названа головна небезпека громадських туалетів

Названа головна небезпека громадських туалетів

25.06.2018, 05:33
За даними наукового журналу Conversation, найбільшу небезпеку для здоров'я людини в громадському туалеті несуть будь-які предмети і поверхні, до яких торкаються люди, а також ті, куди потрапляють бризки під час змивання унітазу.
Видання повідомляє, що на кранах в раковині, мильниці і пристрої подачі паперових рушників зазвичай перебуває надмірна кількість бактерій, оскільки люди постійно ними користуються.

Також особливо брудними стають дверні ручки, оскільки не кожен відвідувач вбиральні миє руки.

Для зменшення ризику, рекомендується закривати кран і відкривати двері туалету за допомогою паперового рушника або серветки.

Видання наголошує, що вкрай небажано вживати їжу або напої, і навіть палити і користуватися мобільним телефоном в туалеті.

Автори статті нагадують, що згідно з дослідженнями, на мобільних пристроях може бути до десяти разів більше мікробів, ніж на сидінні унітазу.

При цьому саме сидіння унітазу не небезпечне для здоров'я, і ??ризик зараження кишковою інфекцією зовсім незначний, оскільки основні шляхи потрапляння бактерій в організм людини - через руки в рот.

Найбільше мікробів перебуває на підлозі, двері і тримачі туалетного паперу в кабінці, оскільки саме туди потрапляють бризки під час змивання унітазу.

Правило "швидко підняте не вважається таким, що впало" знайшло наукове підтвердження

Раніше науковці встановили, що за десять секунд поцілунку від одного партнера до іншого передається 80 мільйонів бактерій.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
525