Вживання хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань. Такого висновку дійшли китайські вчені, повідомляє ScienceDaily. У дослідженні взяли участь 416 тисяч жителів Китаю у віці 30-79 років. Протягом чотирьох років добровольці розповідали, як часто їдять яйця, а лікарі відстежували стан їхнього здоров'я.
За дев'ять років спостережень медики зареєстрували 83977 випадків серцево-судинних захворювань, з яких 9985 закінчилися смертю.
Результати аналізу показали, що ті, хто вживав щонайменше п'ять яєць на тиждень, на 28% рідше вмирали від геморагічного інсульту і на 18% - від серцево-судинних захворювань в порівнянні з тими, хто їв не більше двох яєць на тиждень.
Крім того, любителі яєць на 12% рідше страждали на ішемічну хворобу серця.
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало