Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені попередили про серйозну небезпеку грибкових інфекцій

Вчені попередили про серйозну небезпеку грибкових інфекцій

18.05.2018, 05:36
Вчені з Імперського коледжу Лондона і Ексетерського університету встановили, що нечутливий до лікування грибок може незабаром призвести до епідемії, яка буде знищувати рослини, тварин і людей. Результати їхнього спільного дослідження опубліковані в науковому журналі Science.

Згідно з висновками фахівців, грибок незабаром може перетворитися на подобу стійких до антибіотиків "супербактерій" і отримати несприйнятливість до протигрибкових препаратів, якими нерідко зловживають в медицині і сільському господарстві.

Зокрема, цьому сприяє регулярне використання препаратів для лікування грибкового стоматиту, епідермофітії стоп, дерматомікози та оніхомікозу.

При цьому вчені зазначають, що загроза недооцінена і незабаром дасть про себе знати. За їхніми словами, препарати знищують лише слабкі культури грибків, а сильні виживають і еволюціонують, набуваючи невразливості до протигрибкових препаратів.

У зв'язку з цим фахівці закликають до розробки засобів, здатних протистояти цій загрозі.

Дослідники також стверджують, що грибкові інфекції забирають більше життів, ніж рак молочної залози і малярія. Крім цього, за їхніми даними, смертність від хвороб, викликаних грибками, порівнянна зі смертністю від туберкульозу і СНІДу.

Дослідження: У пральних і посудомийних машинах живуть мікроорганізми, що провокують смертельно небезпечні захворювання

Раніше повідомлялося, що ООН запустила програму щодо боротьби з розповсюдженням грибка, що вражає бананові плантації.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
474