Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Вчені знайшли нову ознаку іншопланетного життя

Вчені знайшли нову ознаку іншопланетного життя

11.05.2018, 06:51
Вчені Каліфорнійського університету з'ясували, що за особливостями зміни сезонів на екзопланетах, яку гіпотетично можна спостерігати за допомогою потужних космічних телескопів, можна визначити ознаки існування іншопланетного життя. Наприклад, рослинний покрив влітку зменшує кількість вуглекислого газу в атмосфері північної півкулі Землі, пише Lenta.ru.
Астробіологи вважають, що телескопи наступного покоління допоможуть з досить високою точністю визначити склад атмосфери екзопланет і виявити коливання в концентрації окремих газів протягом року.
 
Сезонні зміни, що виникають через нахил осі і рух планети навколо Сонця, впливають на життєдіяльність організмів, які, в свою чергу, визначають стан повітряної оболонки.
 
Вчені змоделювали коливання атмосферного кисню на планеті зі складом атмосфери, аналогічним до земного мільярди років тому, коли існували лише бактерії. Вони також охарактеризували сезонні зміни інших газів, включаючи вуглекислоту і метан.
 
Виявилося, що хорошим маркером є озон, який утворюється за рахунок хімічних реакцій за участю молекулярного кисню, що виділяється живими організмами.

Астрономи дізналися, що заважає появі життя на екзопланетах

 
Нагадаємо, раніше астрономи знайшли потенційно населену планету.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело "korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
475