Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Жертви атак WannaCry заплатили $70 тисяч викупу

Жертви атак WannaCry заплатили $70 тисяч викупу

16.05.2017, 08:21
Жертви безпрецедентної за масштабами кібератаки WannaCry наразі заплатили в цілому менш як 70 000 доларів викупу. Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Том Боссерт.
При цьому досі не відомо жодного випадку, при якому виплата викупу привела б до розблокування комп'ютерів. За даними Вашингтона, злому зазнали понад 300 000 комп'ютерів в 150 країнах.

При цьому федеральні комп'ютерні системи США не постраждали.

За кілька годин до цього Європол заявив, що жертвами хакерської атаки стали щонайменше 200 тисяч комп'ютерів. 12 травня в комп'ютерні системи у всьому світі була впроваджена шкідлива програма WannaCry, відома також під назвою Wanna Decryptor 2.0, що вимагала гроші за розблокування.

Серед постраждалих, зокрема, комп'ютерні системи німецького залізничного концерну Deutsche Bahn (DB), іспанської телекомунікаційної системи Telefonica. Французький автовиробник Renault був змушений на якийсь час припинити виробництво на деяких своїх заводах у Франції та Словенії.

Зазначимо, вірус WannaCry продовжив поширення в азіатських країнах - 15 травня друга хвиля вірусу прокотилася в Японії, Китаї і Південній Кореї.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
409