Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → У власників смартфонів частіше виникає грижа хребта - вчені

У власників смартфонів частіше виникає грижа хребта - вчені

16.04.2017, 23:57
Американські вчені виявили, що власники смартфонів починають страждати від болі у верхній частині спини і шиї раніше, ніж люди, які не користуються гаджетами. Про це йдеться в результатах дослідження, опублікованих в The Spine Journal.
Хірурги-ортопеди Тодд Ланман і Джейсон Куеллар зафіксували зростання кількості молодих пацієнтів, які страждають від сильного болю в спині або від гриж в дисках хребта. Аналізуючи рентгенівські знімки, дослідники виявили, що у цих пацієнтів був нетиповий вигин шиї, до якого призвело щоденне користування смартфоном на протязі декількох годин.

Як вважають вчені, ті, хто проводить багато часу зі смартфонами в руках, нахиляють голову, а це суттєво збільшує тиск на хребет. Так, наприклад, коли людина стоїть прямо, її голова важить 4,5-5,5 кілограма, однак при нахилі на 60 градусів тиск на хребет такий, наче голова важить вже 27 кілограм.

Як профілактику Ланман і його колега пропонують власникам смартфонів знижувати навантаження на шию, наприклад, при наборі тексту телефон слід тримати перед обличчям, приблизно на рівні очей. Також вони рекомендують друкувати пальцями обох рук, щоб хребет перебував в більш симетричній і зручній позиції.

Раніше вчені з Єльського університету з'ясували, що відмова від вживання в їжу продуктів з високим вмістом трансжирів дозволяє знизити ризик виникнення інсульту і серцевого нападу.
 

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
534