Вчені з Єльського університету з'ясували, що відмова від вживання в їжу продуктів з високим вмістом трансжирів дозволяє знизити ризик виникнення інсульту і серцевого нападу. Висновки були зроблені на основі вивчення статистики, що відбиває госпіталізацію людей у ??штаті Нью-Йорк за період з 2002 до 2013 року. Зазначається, що в тих місцевостях, де люди обмежили вживання трансжирів, число пацієнтів з серцевим нападом й інсультом скоротилося на шість відсотків. Один з авторів дослідження заявив, що "заборона на державному рівні на трансжири може стати справжньою перемогою для мільйонів людей". Трансжири, що містяться в чіпсах, крекерах, смаженій їжі і хлібобулочних виробах, вважаються дуже небезпечними, тому багато організацій охорони здоров'я, включаючи ВООЗ, рекомендують повністю відмовитися від продуктів з цими жирами. Американська влада намагається скоротити вживання населенням в їжу трансжирів. Раніше повідомлялося, що шведські вчені виявили ген, що відповідає за виникнення інсульту. Регулярне вживання шоколаду знижує ризик смерті від інсульту - вчені
► Літо 2024 року буде таким же спекотним, як і попереднє, а потім буде "переворот", – кліматологи ► В Індонезії блискавка вбила футболіста під час матчу (відео) ► 17 лютого очікуються найбільші морози ► Шторм на Філліпінах забрав життя 6 людей ► Над Швецією з'явилось унікальне сонячне гало