Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Археологи показали віртуальні Помпеї до загибелі

Археологи показали віртуальні Помпеї до загибелі

05.10.2016, 19:22
Вчені показали, як виглядало давньоримське місто Помпеї до загибелі від виверження вулкана. Археологи за допомогою тривимірного моделювання відтворили інтер'єр будинку багатого лихваря Луція Цецилія Юкунда, передає N+1.
Помпеї були засновані осками приблизно в шостому столітті до нашої ери по сусідству з вулканом Везувій. У різний час тут жили греки, самніти і етруски, але в 89 році до нашої ери місто стало римською колонією.
Вже до першого століття нашої ери Помпеї перетворилися на великий культурний центр, де проживало близько 20 тисяч чоловік.
У серпні 79 року нашої ери відбулося виверження вулкана Везувій, яке тривало близько доби. Під багатометровим шаром попелу і каменів опинилися похованими люди і тварини, а також житла городян з повністю збереженою обстановкою.
В результаті розкопок, які розпочалися в середині 18 століття, археологи знайшли кілька багатих будинків, серед яких був будинок лихваря Луція Цецилія Юкунда.

У ньому збереглися настінні мозаїки, домашнє святилище (ларарій) з рельєфами і бюст самого банкіра, а також грошовий ящик, який був наповнений борговими розписками, написаними на 153 табличках.
Реконструкція житла Луція Юкунда була проведена групою археологів зі Шведського інституту в Римі.
Свою роботу над проектом учені почали ще в 2000 році: тоді дослідники збирали археологічні дані і фотографували обстановку.
У вересні минулого року в Помпеях знайшли гробницю, яка належить маловивченою культурі самнитів, що жили в цьому регіоні до римлян.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
425