Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаСуспільство → Археологи заявили, що знайшли могилу Аристотеля

Археологи заявили, що знайшли могилу Аристотеля

27.05.2016, 01:13
Грецькі археологи заявили, що з великим ступенем ймовірності знайшли могилу знаменитого давньогрецького філософа Аристотеля, повідомляє The International Business Times. Про це вони розповіли на "Аристотель - 2400 років".
Як пишуть грецькі ЗМІ, це найважливіша знахідка за 20 років розкопок.
Археолог Константінос Сісмандіс зазначив, що в нього "немає прямих доказів, але є вагомі свідчення", які підтверджують цю гіпотезу.
Саме місце поховання знайшли ще в 1996 році недалеко від околиць міста Стагір, де і народився Аристотель, однак тоді не було підтверджень, що воно належить філософу.
На конференції археологи привели свідоцтва з середньовічних джерел про те, що саме тут лежать останки мислителя, хоча самих людських останків у цьому місці знайдено не було.
Сісмандіс зазначив, що після смерті мислителя це місце стало пам'ятником і шанувалося його послідовниками.
У квітні археологи зробили ще низку цікавих археологічних знахідок, пов'язаних з могилами: в Тайвані знайшли останки матері з дитиною на руках, яким 4,8 тисячі років, а в Єгипті виявили 3400-річний некрополь.
Аристотель - один із найвпливовіших філософів світу, який першим розробив всебічну систему філософії. Крім того, він був учителем знаменитого полководця Олександра Македонського.

"korrespondent.net"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
485